NOTRE DAME

KOM NAAR NOTRE DAME!

Notre Dame is een school met een open en zeer persoonlijk klimaat waar leerlingen op eigen wijze een eigen route kiezen. Leerlingen en docenten kennen en waarderen elkaar zodat ze met aandacht het beste uit elkaar gaan halen. Samen leren we elke dag, dat is ook de bedoeling. De wereld staat niet stil, dus ook wij niet.

Ook in deze tijd is het nog steeds mogelijk om onze school beter te leren kennen. Bekijk alvast onze virtuele tour en de video’s op de site. Daarnaast kunnen belangstellenden kennismaken tijdens de open dagen, digitaal of fysiek. Beide opties geven een goed beeld van onze school en wij beantwoorden online én fysiek met plezier alle vragen.Er is volop gelegenheid om de school beter te leren kennen. Natuurlijk willen wij niets liever dan iedereen op de school zelf welkom heten. 

De open dag van 27 januari wordt door de maatregelen een online kennismaking. We houden iedereen op deze pagina op de hoogte of we de open dagen van 17 en 19 februari wel op school kunnen organiseren, daar gaan we natuurlijk voor! Meer weten over hoe de open dag en een dag op de Notre Dame eruit ziet? Klik dan hier!

Bij Notre Dame bepaal je je eigen route!

Havo Notre Dame is een kleinschalige, lerende gemeenschap, waar iedereen elkaar kent en wil leren kennen. Ons uitgangspunt is vertrouwen: in de mogelijkheden van onze leerlingen en van elkaar. Wij zijn een kleine school met een groot hart, gevestigd op een prachtige groene locatie in Ubbergen (bij Nijmegen). We geven iedereen de ruimte om zich op eigen wijze te ontplooien en te groeien. Extra keuzeoptie is ‘Niks is te gek’: elke dinsdagmiddag een andere bijzondere activiteit binnen of buiten de school, waarvoor leerlingen zelf ideeën kunnen aandragen. Er zijn 4 kunstvakken waar eindexamen in gedaan kan worden. We investeren veel in de ontwikkeling van ons onderwijs en de ondersteuning van leerlingen, aansluitend bij wat leerlingen nodig hebben. De school is een goede keuze bij een havoadvies of een gecombineerd schooladvies vmbo-t/havo of havo/vwo.

Donderdag 27 januari 16:00 - 20:00
De open dag van 27 januari wordt door de maatregelen een online kennismaking.
DONDERDAG 17 FEBRUARI 18:00 - 21:00
De open dag van 17 februari wordt online of op onze school Notre Dame georganiseerd.
ZatERDAG 19 febrUARI 10:00 - 15:00
De open dag van 19 februari wordt online of op onze school Notre Dame georganiseerd.
IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM!
Kom naar één van de open dagen van Notre Dame. We leren je graag beter kennen!
Elke leerling kiest eigen leerroute

Havo Notre Dame werkt met het concept eigenwijs leren. De kern is: iedereen is anders dus iedereen heeft iets anders nodig. Dat betekent dat wij het onderwijs afstemmen op de talenten en vaardigheden van het kind in plaats van andersom. Door dit gepersonaliseerde onderwijs volgt elke leerling zijn eigen weg om uiteindelijk het havodiploma te halen. Of een havodiploma met vwo-certificaten voor vakken waarin de leerling uitblinkt. Ieder op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo.

Eigen doelen bepalen

Een leerling op havo Notre Dame bepaalt dus zelf zijn doelen en maakt zelf keuzes. De eigen coach helpt om erachter te komen wat voor de leerling het beste werkt. Wekelijks heeft elke leerling een individueel gesprek van een kwartier met zijn coach. De eerste drie jaar wordt er niet met cijfers gewerkt. Leerlingen werken voor hun eigen doelen aan opdrachten. Daar krijgen ze feedback op en ze gaan ermee verder totdat het goed is. Dat stimuleert om weer door te gaan naar hun volgende doel. 

Coachen naar zelfstandigheid

Een leerling leert op havo Notre Dame om zelf keuzes te maken en de regie te voeren over zijn eigen leerproces. Wij willen leerlingen een leer- en leefomgeving bieden die prikkelt om te leren. Een leeromgeving die eigen verantwoordelijkheid stimuleert en die past bij de tijd en bij de technologische mogelijkheden. Daarin staan versterking van het zelfvertrouwen en geloof in eigen mogelijkheden voorop. Op havo Notre Dame leer je voor het leven! 

Kom naar de open dag!

Ook in deze corona tijd is het nog steeds mogelijk om onze school beter te leren kennen. Bekijk alvast onze virtuele tour en de video’s op de site. Daarnaast kan iedereen kennismaken tijdens de open dagen, digitaal of fysiek. Beide opties geven een goed beeld van onze school en wij beantwoorden online én fysiek met plezier alle vragen. Kom je ook naar Notre Dame? We zien iedereen graag op één van onze open dagen!

KOM KIJKEN IN ONZE SCHOOL

Neem alvast digitaal een kijkje dan krijg je al een heel goed beeld van onze mooie school. Natuurlijk zien we je nog liever op één van onze open dagen!

We organiseren 3 open dagen: 

donderdag 27 januari - van 16.00 - 20.00 (online) 

donderdag 17 februari - van 18.00 - 21.00

zaterdag 19 februari- van 10.00 - 15.00

Meer weten over hoe de open dag en een dag op de Notre Dame eruit zit? Klik dan hier!

TAKE THE DIGITAL TOUR

Ondanks corona kun je onze school nog steeds beter leren kennen. Bekijk onze prachtige virtuele tour dan krijg je al een heel goed beeld van onze mooie school. Havo Notre Dame is een kleinschalige, lerende gemeenschap, waar iedereen elkaar kent en wil leren kennen. 

Wil je ons alvast beter leren kennen, vraag dan onze brochure aan.

Adresgegevens

Kasteelselaan 50 

6574 AJ Ubbergen

Built with